Τηλέφωνο: 2821088682-63939

Τα Γερμανικά σίγουρα δεν έχουν τη ρομαντική αύρα των Γαλλικών, αλλά σίγουρα έχουν μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα που τα καθιστούν εξαιρετική επιλογή:

1. 120 εκατομμύρια άνθρωποι,  κυρίως στην κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία κλπ) μιλούν Γερμανικά.

2. Τα Γερμανικά έχουν μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά: από τη μουσική μέχρι τη φιλοσοφία, τη DusseldorfFeatured1λογοτεχνία ή την ποίηση. Δεν πρόκειται ποτέ να μείνετε από βιβλία αν διαβάζετε Γερμανικά, ιδιαίτερα λογοτεχνία ή φιλοσοφία. Ο Γκαίτε, οι αδερφοί Γκριμ, ο Χέρμαν Έσσε, ο Ερνστ Γιούνγκερ είναι ενδεικτικά μερικά από τα ονόματα των δημοφιλέστερων Γερμανών λογοτεχνών.

3. Τα Γερμανικά είναι μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη γλώσσα, παρόλο που υπάρχουν και πολλές άλλες γλώσσες με γερμανικές ρίζες. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα Γερμανικά έχουν εξαιρετικά μεγάλες και σύνθετες λέξεις.

4. Η εκμάθησή τους αποδεικνύεται πολύ πιο εύκολη για όσους γνωρίζουν ήδη Αγγλικά, καθώς οι δύο γλώσσες έχουν κοινές γερμανικές ρίζες. 40% των γερμανικών λέξεων είναι πανομοιότυπες με τις αγγλικές ομόηχές τους.

5. Το Ιnternet παρέχει πρόσβαση σε 8,1 εκατομμύρια domains για κάποιον που γνωρίζει Γερμανικά. Αμέσως μετά τα domain που τελειώνουν σε .com τα περισσότερα είναι αυτά σε .de, επομένως η Γερμανία είναι η χώρα με τα περισσότερα εθνικά domains.

dusseldorf-95005_19206. Πέρα από το γεγονός ότι οι Γερμανοί είναι οι πιο πολυταξιδεμένοι Ευρωπαίοι, συνεπώς πολύ πιθανά θα τους συναντήσετε στα πιο απίθανα μέρη, τα ταξίδια σε γερμανόφωνες χώρες έχουν πάντα να προσθέσουν θετικές εμπειρίες στον ταξιδιώτη.

7. Η Γερμανία προσφέρει τεράστιες επιλογές σπουδών, διαθέτοντας πάνω από 340 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πανεπιστήμια. Προϋπόθεση αποτελεί, φυσικά, η καλή γνώση της Γερμανικής γλώσσας.

Στην Ελλάδα, μετά τα Αγγλικά ακολουθούν τα Γερμανικά στις προτιμήσεις των μαθητών. Αυτό καθιστά τα Γερμανικά ως τη δημοφιλέστερη δεύτερη ξένη γλώσσα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) το Νοέμβριο του 2010 το 22% των υποψηφίων επέλεξε να εξεταστεί στη Γερμανική γλώσσα, ακολουθεί η Γαλλική γλώσσα (12%) και έπονται η Ιταλική και η Ισπανική γλώσσα. Επίσης, η Γερμανική αποτελεί, μετά την Αγγλική Γλώσσα, την επόμενη επιλογή για σπουδές στα Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως φαίνεται από τον αριθμό των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. [Το 2010 για τη Γερμανική Γλώσσα οι υποψήφιοι ανήλθαν στους 1295, για τη Γαλλική Γλώσσα στους 1129, για την Ισπανική Γλώσσα στους 171 και για την Ιταλική Γλώσσα στους 161].

Περισσότερες πληροφορίες για τα διπλώματα του Goethe Institut: http://www.goethe.de/lrn/prj/pba/bes/elindex.htm