Τηλέφωνο: 2821088682-63939

Πολλοί είναι οι γονείς και οι μαθητές που εκθέτουν τον προβληματισμό για το ποια πρέπει να είναι η δεύτερη ξένη γλώσσα που θα μάθει κάποιος, αφού, τα Αγγλικά μόνο, δεν θεωρούνται πια επαρκές προσόν για τη μελλοντική εξέλιξη! Ποια είναι τα κριτήρια που θα μπορούσαν να καθορίσουν την επιλογή ανάμεσα στα Γαλλικά, αντί των Γερμανικών, των Ισπανικών ή των Ιταλικών;
Παρακάτω αναφέρουμε κάποιους πολύ ενδιαφέροντες λόγους για τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει να μάθει τα Γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα:

1. 160 εκατομμύρια μιλούν Γαλλικά ως επίσημη γλώσσα, με ζωντανή παρουσία και στις πέντε ηπείρους.5ff6df0a0b82a45922b2c5d756b83aa1

2. Τα Γαλλικά μαζί με τα Αγγλικά αποτελούν τις δύο γλώσσες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με αυτές αντιπροσωπεύεται σε παγκόσμια κλίμακα. Εξάλλου, η Γαλλική αποτελεί τη δεύτερη επιλογή από τις 11 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. μετά την Αγγλική και διδάσκεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πλανήτη. Επιπλέον, τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο.

3. Τα Γαλλικά είναι μία από τις οκτώ γλώσσες που χρησιμοποιούνται παγκόσμια στο Internet.

4. Είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα Διεθνών Οργανισμών όπως: ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κλπ, κατά συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη αναγκάζονται να τη μάθουν αργά ή γρήγορα.

5. Γνωρίζοντας Γαλλικά, μαθαίνει κανείς πιο εύκολα άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

6. Με την γνώση των Γαλλικών είναι δυνατές σπουδές σε πανεπιστήμια κύρους πολλών χωρών, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ελβετία, ο Καναδάς.

7. Η γνώση Γαλλικών είναι απαραίτητη για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τομείς όπως η μόδα, η κομμωτική, η κουζίνα, η κοσμητική και η ομορφιά καθώς η Γαλλία αποτελεί πρώτη παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία αρωμάτων και καλλυντικών προϊόντων.

8. Η Γαλλία είναι μία χώρα με εξαιρετική κουλτούρα: μεγάλη λογοτεχνική ποικιλία και μουσικό πλούτο.

9. Το Παρίσι και γενικά η Γαλλία είναι βασικός τουριστικός προορισμός.Disneyland-Paris

10. Τέλος, υπάρχουν και οι λάτρεις της Γαλλικής λόγω της ευγένειας και της γλυκύτητας της γλώσσας που μαγνητίζει…

Αυτοί, και ακόμη περισσότεροι λόγοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιον στην απόφαση να προχωρήσει στην εκμάθηση των Γαλλικών. Σημασία, όμως, έχει η επιλογή αυτή να περιλαμβάνει απαραίτητα την αγάπη για τη γλώσσα, τη χώρα, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους…