Τηλέφωνο: 2821088682-63939

BELT STUDY SYSTEM

Μελετώ και Κάνω Επανάληψη

computerlabΑκόμη και οι μαθητές που δεν ανήκουν στο δυναμικό του σχολείου μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα σωστή μελέτη της Aγγλικής γλώσσας και αυτο-αξιολόγηση των γνώσεων, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Belt Study System στο Computer Room, μία ώρα την εβδομάδα.
Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε είναι ειδικά σχεδιασμένο από την BINARY LOGIC και απευθύνεται αποκλειστικά σε έλληνες μαθητές. Τα παιδιά δεν παίζουν στους υπολογιστές, αλλά κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις κυρίως γραμματικής, για τις οποίες βαθμολογούνται. Τη βαθμολογία αυτή, την παίρνετε στο τέλος κάθε δεύτερου μήνα ή την ελέγχετε από το δικό σας υπολογιστή όποτε εσείς επιθυμείτε, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο κωδικό που εμείς σας παρέχουμε.

banner-belt-systemΗ χρήση των υπολογιστών είναι απαραίτητη για όλα τα παιδιά γιατί, εκτός από το όφελος που αποκομίζουν πάνω στην εκμάθηση της γλώσσας, έρχονται σε συνεχή επαφή με τους υπολογιστές και αποκτούν την απαραίτητη εξοικείωση.

Για τους μαθητές της Lower, Advanced και Proficiency τάξης, η χρήση του προγράμματος είναι υποχρεωτική, καθώς αυτό που πραγματικά κάνουν είναι επιπλέον δουλειά με Past Papers (τεστ παρόμοια με εκείνα πάνω στα οποία θα εξεταστούν).

Η υπηρεσία αυτή παρέχεται και το καλοκαίρι με διάρκεια τρεις εβδομάδες με καθημερινή προσέλευση. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα επανάληψης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τον πλέον ευχάριστο τρόπο.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΜΑΤΙS

white_on_285_CP
Οι ηχητικές δομές της μητρικής γλώσσας μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.
«H OΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΑΚΟΥΕΙ» , dr. Alfred Tomatis

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών LANGUAGE LAB όπως πάντα πρωτοπόρα στις εξελίξεις και με γνώμονα πάντα το καλό των μαθητών, σας παρουσιάζουν τη μέθοδο εκμάθησης ξένων γλωσσών ΤΟΜΑΤΙS. Ενδείκνυται για παιδιά και ενήλικες που ξεκινούν τώρα μια ξένη γλώσσα, για όσους παρουσιάζουν δυσκολίες στην εκμάθηση και για όσους θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να τελειώσουν στο μισό χρόνο απ’ ότι με τις συμβατικές μεθόδους.
Η μέθοδος TOMATIS είναι η παιδαγωγική της ακρόασης.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

2013 tomatis segon idioma escola mediterreni (3)Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του, το παιδί πρέπει να μαθαίνει να επιλέγει τα ηχητικά στοιχεία τα οποία είναι συμβατά με το γλωσσικό του περιβάλλον, και ταυτόχρονα να αγνοεί αυτά τα στοιχεία τα οποία απουσιάζουν από τις φωνητικές δομές που αντιλαμβάνεται συνήθως στο περιβάλλον του. Το παιδί θα αποκτήσει μια γλωσσική κωδικοποίηση μέσω της προσαρμογής του στις ηχητικές δομές της δικής του γλώσσας. Αλλά επειδή αυτή η κωδικοποίηση είναι ορισμένη για κάθε γλώσσα, αυτή γρήγορα θα γίνει εμπόδιο στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, στο βαθμό που οι ήχοι της ξένης γλώσσας δεν ταιριάζουν με τα ηχητικά πρότυπα της μητρικής του γλώσσας, τα οποία του έχουν γίνει κτήμα κατά τη διάρκεια της νηπιακής του ηλικίας. Συνεπώς η γλώσσα είναι πρωταρχικά ένα είδος μουσικής, δηλαδή ένα σύνολο συγκεκριμένων ρυθμών και ήχων. Αυτοί οι ρυθμοί και ήχοι συγκροτούν το βασικό ηχητικό υπόστρωμα επάνω στο οποίο θα βασιστούν όλες οι άλλες γνώσεις (για παράδειγμα, λεξιλογικές, συντακτικές και σημασιολογικές γνώσεις).

Ο σκοπός της μεθόδου TOMATIS είναι να δώσει, σε όποιον επιθυμεί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, τη δυνατότητα να οικειοποιηθεί αυτούς τους ρυθμούς και ήχους επιτρέποντας στο αυτί να προσαρμοσθεί αποτελεσματικά στην ξένη μουσική, ώστε να μπορεί να την αναλύσει και να την αναπαραγάγει. Αυτό απαιτεί από τους σπουδαστές να απελευθερωθούν από τις συνήθεις ρυθμικές και ηχητικές συνήθειες της μητρικής τους γλώσσας, συνήθειες που συχνά έχουν αρνητική επίδραση στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Βρείτε μας στο επίσημο site Tomatis (www.tomatis.com) και περιηγηθείτε για να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα για τη μέθοδο και τα οφέλη της.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Young Family Having Fun In ParkΤα σχολεία μας διοργανώνουν σεμινάρια εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα για γονείς και καθηγητές με θέματα που αφορούν την ψυχολογική στήριξη, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τα μαθησιακά προβλήματα των παιδιών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ (Dr. Thomas Gordon)

pet_logoΤουλάχιστον δύο φορές το χρόνο οργανώνεται Εργαστήριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας. Διδάχτηκε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent Effectiveness Training» έχει υπερβεί τα 4 εκ. αντίτυπα σε 33 γλώσσες.

Είναι βιωματικό και αφορά γονείς παιδιών όλων των ηλικιών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι γονείς επεξεργάζονται τα θέματα που τους απασχολούν μέσα από διαλέξεις, πρακτικές ασκήσεις, role plays, συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών (περισσότερα: www.gordonhellas.gr).