Τηλέφωνο: 2821088682-63939

Ναταλί Βαλυράκη, διευθύντρια σπουδών

ValyrakiΗ Ναταλί Βαλυράκη γεννήθηκε στο Χαράρε, Ζιμπάμπουε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ξεκίνησε σπουδάζοντας Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα,  απέκτησε τα αντίστοιχα πτυχία σε Αγγλικά (Proficiency of Michigan), Ισπανικά (Diploma Bàsico de Español) και Ιταλικά (Certificato Superiore).

Το Δεκέμβριο του 1999 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο) και το απέκτησε το αντίστοιχο πτυχίο το Σεπτέμβρη του 2002.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2004 και ολοκληρώθηκαν το Μάρτη του 2007, οπότε και της απονεμήθηκε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από τότε, παρακολουθεί συνεχώς εκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις σχετικά με την ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου, τις μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και τη Συμβουλευτική γονέων.

Έχει οργανώσει πλήθος σχολών γονέων σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά, και έχει συμμετάσχει σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές, πάντα με θέμα το παιδί, την οικογένεια και το σχολείο.

Η Ναταλί Βαλυράκη ασχολείται παράλληλα με τους δύο χώρους καθώς το αντικείμενό τους είναι κοινό: το παιδί.

«Η μάθηση δεν είναι μία ανεξάρτητη διαδικασία. Φιλτράρεται και από την κοινωνική, οικογενειακή και ψυχολογική κατάσταση ενός παιδιού, επηρεάζεται από τη μαθησιακή του ικανότητα και εξαρτάται από τον τρόπο που θα προσφερθεί η γνώση.»

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της κ. Βαλυράκη.