Τηλέφωνο: 2821088682-63939

Anatolie

Γεννημένη από Έλληνα πατέρα και βέρα Αυστραλή μητέρα, η Ανατολή πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής της μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας μιλώντας από νωρίς και τις δύο γλώσσες. Τα αγγλικά ήταν για αυτήν μέρος της καθημερινότητας της. Τελειώνοντας το λύκειο, κλήθηκε να αποφασίσει πιο δρόμο θα ακολουθούσε: ως αθλήτρια σε επίπεδο πρωταθλητισμού, είχε να επιλέξει μεταξύ γυμναστικής ακαδημίας ή της Αγγλικής γλώσσας. Η αγάπη της, όμως για τη μητρική της γλώσσα υπερίσχυσε, οπότε συνέχισε της σπουδές της στο BRITISH COUNCIL, όπου σπούδασε την γλώσσα και εξειδικεύτηκε στην διδασκαλία μικρών ηλικιών. Τελειώνοντας την πρακτική της σε μεγάλα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Αθήνας και ενώ είχε προσφορά εργασίας στα Κέντρα αυτά, αποφάσισε να γυρίσει στα Χανιά. Ξεκίνησε να δουλεύει άμεσα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών αλλά και ως αναπληρώτρια στο μοναδικό English bi-lingual (δίγλωσσο) school της πόλης, κερδίζοντας από εκεί γνώσεις πρωτόγνωρες. Έπειτα, ξεκίνησε και η συνεργασία της με το φροντιστήριο μας στο οποίο εργάζεται περίπου 15 χρόνια.

Το 2003, επιλέχθηκε και εκπαιδεύτηκε από το PALSO για την εξέταση προφορικών στα πτυχία της Αγγλικής γλώσσας, θέση την οποία διατηρεί με επιτυχία έως και σήμερα.
Επιπλέον, η αγάπη για τη δουλειά της την οδηγεί σε συνεχή αναζήτηση της γνώσης σχετικά με αυτή. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων όχι μόνο σε σχέση με τη διδακτική της Αγγλικής, αλλά και της ψυχολογίας του μαθητή και ενημερώνεται συνεχώς για τους νέους τρόπους που ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να προσεγγίσει το μαθητή που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μάθηση.

Η φιλοσοφία της Ανατολής στηρίζεται στο απόφθεγμα:
«Ιf a child can’t learn the way we teach maybe we should teach the way they learn».
«Εάν ένα παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που εμείς διδάσκουμε, τότε ίσως εμείς πρέπει να διδάξουμε με τον τρόπο που αυτό μαθαίνει.»

Tο κάθε παιδί έχει τη μοναδικότητά του και θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να μπορούμε να την κατανοήσουμε έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές του στο έπακρο. Για αυτόν το λόγο, ο σχεδιασμός ενός ειδικά διαμορφωμένου μαθήματος με έναν ανάλογο τρόπο προσέγγισης του εκάστοτε παιδιού-τμήματος, είναι αναγκαίος.

Mary

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λονδίνο, με σπουδές σε Business Studies αλλά και στον κλάδο Teaching English as a Foreign Language.

Σπούδασε στο Royal School of Music στο Λονδίνο και εργάστηκε εκεί σε πολύ γνωστά εμπορικά κέντρα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στον κλάδο : ICT in ELT Technologies με τον παγκοσμίου φήμης λέκτορα Russel Stannard. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξετάσεων Michigan και είναι εδώ και χρόνια εξετάστρια Edexcel και Palso for NOCN. Επιπρόσθετα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως επίσης και για παιδιά με ακουστικά προβλήματα. Εξειδικευμένη στη διδασκαλία εφήβων αλλά και μικρών παιδιών εφόσον έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια ψυχολογίας παιδιών.

Η πείρα της στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας είναι πολύ μεγάλη μιας και ως native speaker εκτός από το Λονδίνο, εργάζεται χρόνια στα Χανιά σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική και τη δημιουργία γλυπτών και κοσμημάτων. Έχει παρουσιάσει αρκετά έργα της σε εκθέσεις στα Χανιά.

Η Μary πιστεύει ότι το αντικείμενο της μάθησης είναι η προετοιμασία των νέων να μορφώνουν τον εαυτό τους σε όλη τους τη ζωή:

“The object of education is to prepare the young to educate themselves throughout their lives.

(Robert M Hutchins)”

Maria 

asariotakiΗ Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Στην ηλικία των 18 χρόνων ολοκλήρωσε το πρωτό μέρος του επαγγελματικού της ονείρου της με την είσαγωγή της στο τμήμα της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ολοκλήρωσή του ήρθε λίγα χρόνια μετά με την αποφοιτητή της και την δυνατότητα πλεόν να αφοσιωθεί στην διδασκαλία. 

Από παιδί αγαπούσε την θέση των δασκάλων της και γνώριζε ότι ήθελε να βρεθεί στην θέση τους. Σκοπός της είναι οι μαθητές της όχι μόνο να μάθουν την αγγλική γλώσσα αλλά και να την αγαπήσουν βαθειά και ειλικρινά, όπως εκανε κι εκείνη από μικρή. Υποστηρίζοντας πάντα ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό σαν προσωπικότητα και σαν μαθητής φροντίζει ώστε το μάθημα να γίνεται με τρόπο προσαρμοσμένο στις εκάστοτε μαθησιακές ανάγκες.

Η φιλοσοφία της: The whole purpose of education is to turn mirrors into windows”

Ellie

tsatala-photoΓ εννήθηκε στα Χανιά με καταγωγή από Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο τμημα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Ανέκαθεν την γοήτευε η μεταφραση και η συγγραφή που την οδηγησαν στο αντιστοιχο μεταπτυχιακο στο Πανεπιστήμιο East Anglia, του Νόριτς. Ως δευτερη ξένη γλώσσα ακολούθησαν τα Ιταλικά με σπουδές στη Φλωρεντία και το Καμερίνο, που ευοδώθηκαν σε επαγγελματικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού και της διερμηνίας σε διεθνείς εκθέσεις.

Η διδακτική της εμπειρία συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση σε δημόσια ΙΕΚ (τμήμα προσχολικής αγωγής, μαγειρικής τέχνης και διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων), σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα με 100% επιτυχία σε διπλώματα (TOEIC, Κρατικό). Την αναζωογονεί η διαδικασία της διδασκαλίας την οποία θεωρεί κάτι πολύ παραπάνω από μετάδοση γνώσης.  Το ανήσυχο πνεύμα της την ώθησε να διερευνήσει  διαφορετικά επαγγελματικά μονοπάτια που σαν πυρήνα τους είχαν την γλώσσα και τον λόγο, όπως για παράδειγμα creative copywriter , μεταφράστρια σε διάφορους φορείς -εθελοντικά και μη- (ΚΕ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, United Societies of Balkans). Η ενασχόλησή της με το Marketing (online courses) σε συνδυασμό με τις γλώσσες  της έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί ως Assistant Marketing Manager στην κατασκευαστική εταιρία Minoan Homes αλλά και να διδάξει English for Business, σε στελέχη της ΔΕΗ.

Την Έλλη την εκφράζει το τσέχικο ρητό: “You live a new life for every new language you speak. If you know only one language, you only live once.”

Olga

Η Όλγα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Την αγάπη της για τις γλώσσες της την ενέπνευσαν οι γονείς της, λάτρεις της μάθησης και της επικοινωνίας μέσω των ξένων γλωσσών. Ξεκίνησε μαθήματα από μικρή ηλικία και κατάφερε να αποκτήσει το δίπλωμα το Cambridge Proficiency σε ηλικία 14 ετών.

Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Λονδίνο για ένα ολόκληρο καλοκαίρι με διαμονή και μαθήματα στο Queen Mary College, ήταν αυτό που την έκανε να αποφασίσει να ασχοληθεί με τη διδασκαλία. Το 2000 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση στην λογοτεχνία, συνδυάζοντας έτσι την αγάπη της για την Αγγλική γλώσσα με αυτήν για τη λογοτεχνία.
Από το 2002 ως σήμερα, εργάζεται ως καθηγήτρια σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών στην Αθήνα και τα Χανιά, αρχικά ως κάτοχος της επάρκειας διδασκαλίας και έπειτα ως πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας.
Την Όλγα την ενδιαφέρει η συνεχής επιμόρφωση και γι’ αυτό το λόγο παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια για την εκπαίδευση, τόσο των μαθητών σχολικής ηλικίας όσο και για την εκμάθηση εξειδικευμένων Αγγλικών για χρήση στο εργασιακό περιβάλλον για ενήλικες.
Παράλληλα με την εργασία της με τα παιδιά προ-σχολικής και σχολικής ηλικίας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ασχολείται και με την εκπαίδευση ενηλίκων και την γοητεύει η ανάγκη τους να βελτιώνονται και να εξελίσσονται καθημερινά επαγγελματικά και προσωπικά! Γι’ αυτό άλλωστε και έχει εργαστεί 3 χρόνια στην Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Χανίων, στο Ι.Ι.Ε.Κ. Hotelier Education Χανίων για άλλα 3 χρόνια αλλά και στο Ι.Ι.Ε.Κ. Κορέλκο Αθήνας.

Η Όλγα πιστεύει ότι:
«Η Γνώση είναι δώρο και πρέπει να δωρίζεται απλόχερα.» και
«Μία επένδυση στη μόρφωση αποδίδει τον καλύτερο τόκο.» (Βενιαμίν Φρανκλίνος)