Τηλέφωνο: 2821088682-63939

Βούλα

voulaΗ Βούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Η επαφή της με τη γερμανική γλώσσα έγινε από τη νηπιακή ηλικία, καθώς μεγάλωσε με γερμανίδα γκουβερνάντα.
Το 1990, ξεκίνησε το πρόγραμμα των σπουδών της στην Αθήνα, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Κλάδος Μετάφρασης και ολοκλήρωσε το 1995. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε με το πρόγραμμα Erasmus στο Πανεπιστήμιο Κολωνίας Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Παρακολούθησε σεμινάρια Αγγλικής Γλώσσας στο Richmond College (Sheffield) Αγγλίας, αλλά και Γερμανικής Γλώσσας στο Graz της Αυστρίας και στη Bremen Γερμανίας με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση – Θέση Προοπτικές». Συνέχισε με μαθήματα μετάφρασης στο Goethe Institut Αθηνών.
Οι μεταπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας, με διατριβή πάνω στην Εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της επέστρεψε στα Χανιά όπου και άρχισε να εργάζεται σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς και σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημόσια και ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Η συνεργασία της με το φροντιστήριό μας ξεκίνησε το 1998. Από τότε μέχρι σήμερα εργάζεται με ζήλο και όρεξη και έχει οδηγήσει πλήθος παιδιών σε επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης πτυχίου γλωσσομάθειας της Γερμανικής γλώσσας.
Η Βούλα θεωρεί ότι η ξένη γλώσσα δεν είναι μόνο μέσο επικοινωνίας:

«Όταν μαθαίνει κανείς μια ξένη γλώσσα, έχει την ευκαιρία να μάθει καλύτερα τη μητρική του γλώσσα» (Βόλφγκανγκ Γκαίτε)

Μαρία

mariaΗ Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας. Τα γερμανικά ήταν γι’ αυτήν σχεδόν μητρική γλώσσα. Το 1994 τελείωσε το σχολείο με το απολυτήριο της Ανώτατης Τεχνικής Σχολής του Λεβερκούζεν «Fachhochschulreife». Οι σπουδές της συνεχίστηκαν ως το 1997, οπότε και πήρε την εξειδίκευση ως διοικητική υπάλληλος γραφείου. Συνέχισε να ζει και να εργάζεται (στην εταιρία Parker Hannifin GmbH) στη Γερμανία ενώ παράλληλα, φοίτησε στο Goethe-Institut για την απόκτηση του «Großes Deutsches Sprachdiplom».
Η αγάπη της, όμως, για την Ελλάδα την οδήγησε στην απόφαση να μετακομίσει μόνιμα το 2002.
Από την αρχή εργάστηκε ως καθηγήτρια γερμανικής σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς ήθελε πάντα να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και να τους προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί: τη γνώση.
Η συνεργασία της με το φροντιστήριό μας ξεκίνησε το 2005 και από τότε, αποτελεί συνεχώς ακούραστο μέλος του δυναμικού μας.

«Όταν μιλάμε μιαν άλλη γλώσσα, αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο κάπως διαφορετικά»
(Ludwig Wittgenstein)