Τηλέφωνο: 2821088682-63939

Τα παιδιά μπορούν και πρέπει να ξεκινούν την ξενόγλωσση εκπαίδευση από πολύ μικρή ηλικία.
Πρόσφατες έρευνες (Montreal Neurological Institute and Hospital — The Neuro at McGill University and Oxford University) υποδεικνύουν ότι η ηλικία που τα παιδιά ξεκινούν να μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα επηρεάζει σημαντικά τη δομή του εγκεφάλου τους. Παγκοσμίως, οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να μιλάνε πάνω από μία ξένη γλώσσα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Πολλοί, μάλιστα, μιλούν την ξένη γλώσσα με μεγάλη ευφράδεια, ειδικά αν η εκμάθησή της έγινε ταυτόχρονα με τη μητρική ή έστω σε πολύ μικρή ηλικία. Όταν μαθαίνει κανείς μία ξένη γλώσσα αμέσως μετά τη βρεφική ηλικία, διεγείρεται η νευρωνική ανάπτυξη και δημιουργούνται νέες συνδέσεις ανάμεσα στους νευρώνες τους εγκεφάλου. Κατά συνέπεια, το άτομο αποκτά σύνθετες δεξιότητες. Θεωρείται ότι η δυσκολία που έχουν κάποιοι άνθρωποι στο να μάθουν μία δεύτερη ξένη γλώσσα, θα μπορούσε να εξηγηθεί σε σχέση με τη δομή του εγκεφάλου.
McGill University. “Learning a new language alters brain development.” ScienceDaily. ScienceDaily, 29 August 2013. <www.sciencedaily.com/releases/2013/08/130829124351.htm>.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει την εκστρατεία ‘Piccolingo’ (https://youtu.be/HtsndfdI0Q8) (www.piccolingo.eu) ειδικά στους γονείς και προσπαθεί να τους πείσει ότι τα παιδιά μπορούν και πρέπει να μάθουν ξένες γλώσσες ακόμα και από την προσχολική τους ηλικία. Η εκμάθηση μιας καινούργιας γλώσσας από μικρή ηλικία αποτελεί μια θαυμάσια περιπέτεια από την οποία τα παιδιά μπορούν να αποκομίσουν πολλά οφέλη: να επικοινωνούν πιο εύκολα, να αισθάνονται άνετα σε οποιαδήποτε χώρα, να αυξάνουν μεγαλώνοντας τις πιθανότητες τους για εύρεση εργασίας, να εκτιμούν το δικό τους πολιτισμό και να δείχνουν ενδιαφέρον για τους ξένους πολιτισμούς.
Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Language Lab, με προγράμματα για κάθε ηλικία και γλώσσα, μπορείτε να απευθυνθείτε από πολύ νωρίς και μόλις σκεφτείτε να εντάξετε τα παιδιά σας στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.
Τα τμήματα είναι σχεδιασμένα ώστε οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν την ξένη γλώσσα με στόχο το παιδί να τη μάθει με ευχάριστο τρόπο και να την αγαπήσει. Τα προσεκτικά επιλεγμένα βιβλία και η ένταξη των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία κάνουν την εκμάθηση πολύ πιο ευχάριστη για τους μικρούς μας μαθητές.

Προσφέρουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών ώστε το παιδί σας να μπορέσει να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο της εκάστοτε γλώσσας μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε ποια ηλικία στα σχολεία σας ολοκληρώνουν οι μαθητές τις σπουδές τους στα Αγγλικά και τη δεύτερη ξένη γλώσσα;
Οι μαθητές μας αποκτούν το πτυχίο επιπέδου Β2 (Lower) των Αγγλικών στην ηλικία των 13 ετών. Στα 15 τους χρόνια αποκτούν πτυχίο επιπέδου C2 (Proficiency) κάνοντας μάθημα μόνο 1 φορά την εβδομάδα!!
Σε ότι αφορά τη δεύτερη ξένη γλώσσα, οι μαθητές ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών τους στην ηλικία των 14 ετών, αποκτώντας πτυχίο επιπέδου Β2.

Διαβάστε για τα τμήματα prejuniors, τα τμήματα starter, τα θερινά μας τμήματα, αλλά και για τα ειδικά μας τμήματα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.